Nyheter Triton och Poseidon

56 personer räddade efter ny insats på Lesbos

Under gårdagen räddades 56 migranter av besättningen ombord på patrullbåten KBV 477 i sundet mellan Grekland och Turkiet. Antalet räddade sedan insatsen inleddes 2015 är nu uppe i 5295 människor.

Kustbevakningen förstärker sin närvaro i Medelhavet

Många människor har mist livet när de försöker ta sig över Medelhavet, de flesta utanför Libyens kust. Därför planerar Kustbevakningen på uppdrag av EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex att förstärka sin närvaro i södra Medelhavet under de mest intensiva vår- och sommarmånaderna.

Ett räddat liv i timmen sedan oktober 2015

Sedan Kustbevakningen inledde sin insats på den grekiska ön Lesbos hösten 2015 har 5182 personer räddats under 5150 patrulltimmar. Det är mer än en räddad människa per patrullerad timma.

Kustbevakningen fortsätter rädda liv i Medelhavet

Kustbevakningens insatser i Frontex operation Poseidon förlängs till och med 30 april 2017. Med patrullbåtarna KBV 476 och KBV 477 fortsätter arbetet med att övervaka EU:s yttre gräns och rädda liv. Över 4 800 människor har räddats i havet mellan Grekland och Turkiet av Kustbevakningen sedan insatsen inleddes i oktober 2015.

Ny sjöräddning i Medelhavet

Kustbevakningens patrullbåt KBV 477 i operation Poseidon, räddade tidigt på onsdagsmorgonen 51 migranter från en gummibåt. Gummibåtens position och en första lägesbild fick besättningen av den svenska polishelikoptern, som deltar i operationen under hösten.

Gå till nyhetsarkivet