Nyheter Triton och Poseidon

Knarksmugglare upptäckta i Medelhavet

Kustbevakningens flygplan KBV 501 som för tillfället flyger i Italien för Frontex, upptäckte förra veckan en snabbgående båt med avvikande beteende. Informationen förmedlades till italienska myndigheter, som efter bordning fann 1,7 ton narkotika. Två personer greps i samband med händelsen.

Ny insats i Medelhavet

Kustbevakningen, i samverkan med Polisen, förstärker i Frontex operation Triton i Medelhavet under 2017. Kombinationsfartyget KBV 002 Triton bistår Italiens gränsövervakning i en tre månader lång insats mellan Italien och Libyen i sommar. I maj är spaningsflygplanet KBV 501 baserat på Sicilien.

Kustbevakningsflyg på uppdrag i Italien

Kustbevakningens havsövervakningsflygplan KBV 501 har ombaserats till Italien för att under maj månad övervaka EUs yttre gräns och bidra till att rädda liv. Insatsen sker inom ramen för operation Triton som leds av EUs gemensamma gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex.

Långa dagar i sökandet efter saknade migranter

Sedan i söndags natt har besättningarna ombord på Kustbevakningens patrullbåtar KBV 476 och KBV 477 deltagit i en sjöräddningsinsats på den grekiska ön Lesbos. Åtta omkomna migranter har omhändertagits efter ett omfattande sökpådrag.

Gå till nyhetsarkivet