Nyheter operation Poseidon

Sverige deltar i Frontex-insats i Grekland

Kustbevakningen och Polismyndigheten har idag tillsammans inlett en sju månader lång insats i Frontex operation Poseidon i Grekland. Uppdraget är att bistå Grekland med övervakning av EU:s yttre gräns.

Långa dagar i sökandet efter saknade migranter

Sedan i söndags natt har besättningarna ombord på Kustbevakningens patrullbåtar KBV 476 och KBV 477 deltagit i en sjöräddningsinsats på den grekiska ön Lesbos. Åtta omkomna migranter har omhändertagits efter ett omfattande sökpådrag.

Flera omkomna i dramatisk sjöräddning på Lesbos

Söndagen och måndagen har besättningarna ombord på Kustbevakningens patrullbåtar KBV 476 och KBV 477 deltagit i en sjöräddningsinsats på den grekiska ön Lesbos nordsida. Den svenska Kustbevakningen har omhändertagit åtta omkomna migranter efter ett omfattande sökpådrag.

56 personer räddade efter ny insats på Lesbos

Under gårdagen räddades 56 migranter av besättningen ombord på patrullbåten KBV 477 i sundet mellan Grekland och Turkiet. Antalet räddade sedan insatsen inleddes 2015 är nu uppe i 5295 människor.

Ett räddat liv i timmen sedan oktober 2015

Sedan Kustbevakningen inledde sin insats på den grekiska ön Lesbos hösten 2015 har 5182 personer räddats under 5150 patrulltimmar. Det är mer än en räddad människa per patrullerad timma.