Nyheter: Materiel & teknik

Kustbevakningens nyheter hittar du under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Nedan finner du nyheter som sorteras in under området Materiel och teknik. Det är till exempel nyheter om Kustbevakningens fartyg, flygplan och nybyggnadsprojekt.

Ökad förmåga med nya RIB-båtar

Under sommaren har tre RIB-båtar levererats till kuststationerna i Göteborg, Lysekil och Västervik. Båtarna är ett välkommet tillskott i Kustbevakningens sjösäkerhetsarbete.

Alla fartyg nu levererade

Klockan 13:00 den 26 juni 2013 överlämnades KBV 316 under festliga former, i ett 28 grader varmt Tallinn, till Kustbevakningen.

KBV 315 levererad till Kustbevakningen

Varvet Baltic Workboats på Ösel i Estland har lämnat över KBV 315 till Kustbevakningen. KBV 315 kommer under fredagen att korsa Östersjön för sin hemmahamn i Furusund.

KBV 033 levererades

Igår den 28 februari skrev Kustbevakningens Åke Dagnevik på, "Transfer of Possession", dokumenten som godkänner KBV 033 och ger Kustbevakningen fullt ansvar för fartyget.

KBV 001-003 operativa

Kustbevakningen får ofta frågor från allmänhet och media kring de nya fartygen KBV 001-003. Här beskrivs kortfattat den tekniska och operativa statusen för fartygen i dag.