Nyhetsarkiv

Miljöräddningsoperation inledd efter oljeutsläpp från fabrik i Hälsingland

Under lördagskvällen den 23 oktober skedde ett utsläpp av tallbeckolja från en fabrik söder om Ljusne i Hälsingland. Kustbevakningen har under söndagen undersökt utsläppets spridning medan kommunal räddningstjänst vallat in oljan där det varit möjligt. Huvuddelen av oljan som läckt ut är uppsamlad och en mycket liten del befarats ha läckt ut i havet.

Miljöräddningsoperation inledd efter oljeutsläpp i Härnösand

Kustbevakningen har sedan i onsdags hjälpt räddningstjänsten i Härnösand med att begränsa ett oljeutsläpp från ett kraftvärmeverk. Eftersom oljan nu drivit ut på statligt vatten har Kustbevakningen inlett en egen räddningsinsats.

Ytterst lite tallbeckolja har påträffats utanför Skutskär

Kustbevakningen har sent igår kväll samt under tidiga morgontimmarna fortsatt jobba med att försöka lokalisera vart eventuell olja kan ha hamnat. Under onsdagseftermiddagen hade inga fynd gjorts och i och med det så avslutar Kustbevakningen sitt arbete.

Kustbevakningen på väg till utsläppet i Skutskär

Ett utsläpp av tallolja har under natten ägt rum i Skutskär, utanför Gävle. Oljan finns i vattnet, både i anslutning till land och längre ut. Utsläppets storlek är ännu oklar. Enheter från Kustbevakningen är på väg till platsen.

Gå till nyhetsarkivet