Nyhetsarkiv

Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

Så arbetar Kustbevakningen med vattenskotrar

Säkerhet till sjöss I takt med att vattenskotrar blir ett allt vanligare inslag längs med kusten och i storstadsregionerna får Kustbevakningen ta emot många samtal från personer som blivit störda eller skrämda. Hur hanterar Kustbevakningen frågan om vattenskotrar och vad säger lagen?

Positiva möten till sjöss

Säkerhet till sjöss För fjärde året i rad genomförde Kustbevakningen en nationell sjösäkerhetsvecka. I år var fokus det goda mötet, med målet att träffa och föra dialog med medborgarna.

Samverkan mot människosmuggling

Gränslös samverkan Kustbevakningen och gränspolisen sammarbetar för att öka kännedomen om människosmuggling i Öresund.

KBV 312 på plats under Tall Ships Race i Halmstad

Säkerhet till sjöss I helgen som gick inleddes segeltävlingen Tall Ships Race i Halmstad. Kustbevakningen fanns på plats med övervakningsfartyget KBV 312 som både visades upp och användes i skarp verksamhet.

Balex Delta 2018

Gränslös samverkan Balex Delta är en årlig miljöskyddsövning mellan länderna som samarbetar i Helsingfors kommissionen – HELCOM. Under 2018 är det Sverige med Kustbevakningen i fronten står som värd för övningen

Statsministern ombord på Kustbevakningens fartyg

Säkerhet till sjöss På temat trygghet inledde Statsminister Stefan Löfven sin veckolånga turné med start ombord på Kustbevakningens fartyg KBV 032. Under färden som gick mellan Marstrand och Skärhamn hann statsministern både styra fartyget och få en inblick i kustbevakarnas vardag ombord.

20 taggade aspiranter uttagna

Utbildning & jobb I början av juni blev Kustbevakningen klar med rekryteringen av 20 nya aspiranter som påbörjar sin utbildning i mitten av augusti i Karlskrona.

573 räddade efter intensiv insats i Medelhavet

Frontex Kustbevakningens fartyg KBV 002 har under söndagen räddat 341 personer från två gummibåtar och en träbåt. Ytterligare 232 migranter har tagits emot från ett örlogsfartyg. Triton är nu på väg mot Italien med 573 människor ombord samt två avlidna.