Nyhetsarkiv

Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

56 personer räddade efter ny insats på Lesbos

Frontex Under gårdagen räddades 56 migranter av besättningen ombord på patrullbåten KBV 477 i sundet mellan Grekland och Turkiet. Antalet räddade sedan insatsen inleddes 2015 är nu uppe i 5295 människor.

Fler rattfylleriärenden i Stockholms hamnar

Säkerhet till sjöss Under årets två första månader har Kustbevakningens rattfylleriärenden i Stockholms län ökat kraftigt jämfört med samma period i fjol. En lastbilschaufför dömdes i februari till en månads fängelse efter att gripits med 1,5 promille alkohol i blodet.

Kraftigt berusad skeppare nära att orsaka olycka i Öresund

Säkerhet till sjöss Ett lastfartyg på väg norrut genom Öresund var nära att gå upp på land i höjd med Glumslöv sent på fredagskvällen. Skepparen som hade vakten visade sig vara kraftigt berusad när Kustbevakningen kontrollerade nykterheten ombord.

Dykare undersöker grundstött fartyg

Hållbar havsmiljö Kustbevakningen hjälper räddningstjänsten med att undersöka skrovet på det fartyg som gått på grund i Göta älv.

Isränna bryts i Örefjärden
2 mars

Säkerhet till sjöss Allmänheten i området uppmanas till försiktighet och uppmärksamhet när Kustbevakningen under torsdagen bryter en isränna i samband med maritim forskning.

Kustbevakningens budgetunderlag överlämnat

Om oss Idag, den första mars 2017, lämnar Kustbevakningen över sitt budgetunderlag för åren 2018-2020 till regeringen. I underlaget framgår att verksamheten i nuläget bedrivs med ett underskott och att det kommer behövas ökade anslag framöver.

Miljöräddningsoperation i Göta älv

Hållbar havsmiljö Kustbevakningen bistår lokal räddningstjänst med att förhindra ett oljeutsläpp från det fartyg som gått på grund i Göta älv, nära slussarna i Lilla Edet.

Uppdatering av Kustbevakningens nyhetsutskick

Om oss Du som får detta meddelande finns med på Kustbevakningens e-postlista för nyhetsutskick. Det är nu dags för den årliga uppdateringen av listan. Vill du fortfarande finnas kvar behöver du inte göra något. Ska din e-postadress däremot tas bort eller du vill komplettera med andra e-postadresser, skicka ett svar till: johnny.aberg@kustbevakningen.se

Kustbevakningen förstärker sin närvaro i Medelhavet

Frontex Många människor har mist livet när de försöker ta sig över Medelhavet, de flesta utanför Libyens kust. Därför planerar Kustbevakningen på uppdrag av EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex att förstärka sin närvaro i södra Medelhavet under de mest intensiva vår- och sommarmånaderna.

Isränna bryts i Gaviksfjärden måndag 13 februari

Säkerhet till sjöss Allmänheten i området uppmanas till försiktighet och uppmärksamhet när Kustbevakningen under måndagen bryter en isränna i samband med maritim forskning.