Nyhetsarkiv

Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

Kommentar: Ansträngt personalläge leder till försämrad förmåga

Om oss Kustbevakningens ansträngda personalläge uppmärksammas idag på ledarplats i Dagens Nyheter, med utgångspunkt i en rapport från TCO-facket Tull-Kust. Innehållet stämmer till stora delar överens med Kustbevakningens budgetunderlag de senaste åren.

Kustbevakningen toppar Kantar Sifos årliga anseendemätning

Om oss Varje år mäter Kantar Sifo anseendet för en rad svenska myndigheter. Årets mätning visar att Kustbevakningens anseende ökar och att myndigheten placerar sig i topp, väl över genomsnittet för svenska myndigheter.

Grundstött fartyg i Ångermanälven

Hållbar havsmiljö På torsdagsmorgonen fick ett 130 meter långt lastfartyg maskinproblem och gick på grund vid Sandö i Ångermanälven. Kustbevakningen arbetar med att minimera riskerna för att olja ska läcka ut i vattnet.

Vattenskoteråkandet förväntas öka under sommaren

Säkerhet till sjöss En stigande försäljning av vattenskotrar i kombination med att många hemestrar gör att Kustbevakningen väntar sig en intensiv sommar till sjöss med ett ökat vattenskoteråkande.

Fartyg loss från grund på Fårö

Hållbar havsmiljö Lastfartyget som natten till lördag grundstötte på Fårö har dragits loss. Ingen olja kom ut i vattnet i samband med grundstötningen eller bärgningen.

Flygande brandbekämpning övas i Blekinge

Gränslös samverkan Den 18 maj kommer flera aktörer att öva samverkan och ledning vid en fingerad skogsbrand i området kring Rosenholm utanför Karlskrona. Kustbevakningen deltar med ett övervakningsflygplan.

Brinnande fiskefartyg släcktes i Blekinge

Hållbar havsmiljö När två fiskebåtar partrålade väster om Utklippan under söndagen uppstod en brand i den ena fiskebåtens maskinrum. Besättningen bestående av två personer försökte själva släcka elden men lyckades inte. De räddade sig över till systerbåten bredvid och klarade sig utan skador.