Nyhetsarkiv

Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

Kustbevakningen övervakar bogsering av Makassar Highway

Hållbar havsmiljö Uppdaterat 180813 kl. 16.05: I samband med bogseringen av Makassar Highway under måndagen har en mindre mängd oljeklumpar läckt ut från fartyget. Uppskattningsvis cirka 50-60 liter olja har samlats upp.

Inget oljespill efter att fartyget dragits loss

Hållbar havsmiljö Fartyget har framgångsrikt dragits loss utan oljespill, och befinner sig nu i hamnen i Helsingborg. Därmed avslutar Kustbevakningen räddningsinsatsen.

Lastfartyget bärgas i eftermiddag

Hållbar havsmiljö Bärgningsplanen som presenterats av rederiet och försäkringsbolaget är nu godkänd, vilket innebär att arbetet med att dra loss fartyget inleds i eftermiddag. Fartyget är fortfarande intakt. Ingen olja har kommit ut i havet.

Lastfartyg på grund utanför Helsingborgs hamn

Hållbar havsmiljö Ett bulklastfartyg har gått på grund söder om Helsingborgs hamn. Kustbevakningens dykare har undersökt fartygets skrov och hittar inga skador. I nuläget har ingen olja läckt.

Makassar Highway i hamn – saneringsarbetet fortsätter

Hållbar havsmiljö Makassar Highway har förtöjts i Oskarshamn och ansvaret har övergått till räddningstjänsten eftersom haveristen befinner sig på kommunalt vatten. Kustbevakningen har fortsatt ansvar för den olja som befinner sig på statligt vatten.

Makassar Highway på väg in till Oskarshamn

Hållbar havsmiljö Bogseringen av Makassar Highway har löpt på väl under natten. Fartyget har nu lots ombord och har påbörjat sista delen av sin resa.

Tidslinje för Operation Makassar Highway

Hållbar havsmiljö En detaljerad redogörelse över vad som hänt och vad Kustbevakningen gjort, dag för dag, under operation Makassar Highway

Oljeutsläpp från Makassar Highway bekämpas

Hållbar havsmiljö Ett utsläpp av olja har skett efter att bogseraren av Makassar Highway provat att öka farten. Kustbevakningens efterföljande enheter arbetar nu med att bekämpa utsläppet.

Inbjudan till presskonferens 17:00

Hållbar havsmiljö Kustbevakningen bjuder in till presskonferens i Oskarshamn tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar, idag den 1 augusti klockan 17:00.