Stort intresse att bli kustbevakare

Rekryteringsmässa Chalmers

Kustbevakningen sprider budskapet att vi rekryterar, här på en rekryteringsmässa i Göteborg. Foto: Kustbevakningen.

1354 ansökningar till Kustbevakningens grundutbildning som startar i augusti.

– Vi är verkligen glada över det stora intresset att bli kustbevakare! De ändrade kraven för att antas till grundutbildningen och vår rekryteringskampanj har haft avsedd effekt, kommenterar HR-chef Rose-Marie Althini. 1354 personer har sökt till grundutbildningens 24 platser med kursstart i augusti.

Alla som kallas till intervjuer, som är det första steget för att antas till utbildningen, kommer att bli kontaktade under februari månad. Därefter följer psykologiska, fysiska och praktiska tester. För att antas krävs en personlig mognad och handlingskraft tillsammans med gott omdöme och god samarbetsförmåga. Kustbevakningen söker utpräglade lagspelare med stor flexibilitet och anpassningsförmåga som vill göra en insats för säkrare och renare hav.

Utbildningstiden för att bli kustbevakare är 2,5 år, då ingår högskolekurserna maskin- och fartygsbefälskurs klass VII. Allt med betald månadslön.

Flera kustbevakare till hela landet

– Under de kommande åren ska vi utöka från 850 till cirka tusen medarbetare. Fler medarbetare stärker Kustbevakningen i hela landet. Det skapar trygghet och ett starkare Sverige, säger Therese Mattsson, generaldirektör på Kustbevakningen.

Redan om några månader finns en ny möjlighet för alla som är intresserade av att bli kustbevakare. Då kan man söka till nästa grundutbildning som startar i januari 2024.

Ändrad 6 februari 2023 12:23