Öppet hus på Räddningscentrum Djurö har något för både stora och små. Foto: Johnny Söderberg

Helgen är räddad! – Träffa oss och lär dig mer om räddningstjänst

Nu till helgen kommer Kustbevakningen att delta i flera olika evenemang med räddningstjänst som gemensam nämnare. Möt oss på Djurö utanför Stockholm, i Falkenberg eller i Lysekil.

Öppet hus hos Räddningstjänsten Väst i Falkenberg
Lördag den 15 september klockan 10:00-13:00.

På lördag håller Räddningstjänsten Väst öppet hus på brandstationen i Falkenberg och Kustbevakningen kommer att delta med personal. Passa på och träffa våra medarbetare som gärna berättar om Kustbevakningen och verksamheten längs Hallandskusten.

Svenska Sportdykarförbundet 60 år med dykmässa i hamnen i Lysekil
Lördag den 15 september klockan 10:00-16:00.

I Lysekil firar Svenska Sportdykarförbundet 60 år. En dykmässa anordnas med gratis inträde och många av de stora dykföretagen på plats. Både Sjöräddningssällskapet och räddningsdykare från Kustbevakningen deltar i evenemanget. Kustbevakningens räddningsdykare har många olika uppdrag: Dykning i vatten, brandbekämpning eller hantering av farliga ämnen ombord på fartyg hör till några av arbetsuppgifterna. Besök mässan och lär dig mer om våra räddningsdykare.

Öppet hus hos Räddningscentrum Djurö
Söndag den 16 september klockan 13:00-16:00.

På söndag öppnas dörrarna upp för allmänheten till Räddningscenter Djurö utanför Stockholm. Kustbevakningen, Storstockholms Brandförsvar och Sjöräddningssällskapet (SSRS) visar upp sina verksamheter. Sjöpolisen dyker eventuellt upp.

Henrik Lundh är chef för kuststationen på Djurö och berättar mer om dagen och Räddningscentrum:

Vad är Räddningscentrum Djurö?
Räddningscentrum Djurö ligger vid Djurhamn och invigdes 2015. Här finns kustbevakning, brandvärn, sjöräddningssällskapet och sjöpolisen samlokaliserade.  

Vad kommer ni visa upp under dagen?
Vi kommer tillsammans med Sjöräddningssällskapet att visa upp flera av våra fartyg där både stora och små får gå ombord och titta. Besökarna kommer också att få chansen att provsitta i en brandbil och testa hjärt-lungräddning på docka.

Varför tycker du att man ska besöka ert öppet hus?
Jag tycker att man ska besöka oss för att få en bredare kunskap om hur respektive organisation på Räddningscentrum Djurö arbetar i sin vardag. Det är också en utmärkt chans att få träffa våra engagerade medarbetare som visar vilka fina verktyg vi använder för att lösa våra olika uppdrag. 

Hur hittar man till er?
Adressen är Djuröhällsvägen 8, Djurhamn. Vi ligger granne med Djurönäsets kursgård. Fri parkering för besökare.