Therese Mattsson blir ny generaldirektör för Kustbevakningen

Therese Mattsson tillträder sin tjänst vid Kustbevakningen den 1 juni 2018 har sedan 2011 arbetat som generaltulldirektör och chef för Tullverket.

− Therese Mattsson är en erfaren generaldirektör som har lång erfarenhet av att arbeta inom "blåljus sektorn". Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Therese, säger överdirektör och tillförordnad generaldirektör Anders Kjaersgaard. 

Therese Mattsson har en juridisk kandidatexamen och har genomgått polischefsutbildningen. Tidigare har hon bland annat arbetat på Säkerhetspolisen, Rikskriminalpolisen och på Skatteverket. Hon har även varit chefstjänsteman vid Kansliet för krishantering vid Statsrådsberedningen.

− Jag är mycket glad över att få möjlighet att leda Kustbevakningen som är en myndighet som gör skillnad för samhället. Under många år har jag följt Kustbevakningens fina arbete såväl som ledamot i myndighetens insynsråd som genom nära samverkan mellan Tullverket och Kustbevakningen, säger Therese Mattsson, tillträdande generaldirektör för Kustbevakningen.