Kommande evenemang där Kustbevakningen medverkar

Flygets dag 2014 Skavsta

Passa på att träffa oss på Kustbevakningen i sommar!

Informationen uppdateras löpande.

20-21 maj Härnsösand

På Skeppsbron i centrala Härnösand firar vi att marinen fyller 500 år. Kustbevakningen finns på plats med KBV 202 och i kommunens tält för att informera om vår verksamhet. Varmt välkomna!

 

6 juni Umeå

Klockan 10-15 hälsar vi alla välkomna ombord på det nyrenoverade fartyget KBV 181 i Holmsunds hamn. Det . Välkommen ombord!

Under dagen bjuder vi på:

  • Visning av fartyget.
  • Visning av laboratorier och provtagningsutrustning.
  • Korta föredrag om hur våra hav mår.
  • Utställning med akvarier med djur och växter från närområdet.
  • Information om Kustbevakningens verksamhet.
  • Fika.

Invigning av det ombyggda fartyget sker under högtidliga former klockan 13.00.

Ett samarbete mellan Kustbevakningen och Umeå marina forskningscentrum.

Här finns mer information om evenemanget.

18 juni Malmö

Lördagen den 18 juni 2022 arrangeras en Nationell totalförsvarsdag i Malmö. Under dagen kommer allmänheten att kunna lära sig mer om det svenska totalförsvaret, ta del av prova-på-aktiviteter och träffa myndigheter och frivilligorganisationer.

Bakom arrangemanget står MSB och Försvarsmakten – tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad. Under dagen kommer civila och militära myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer och företag att medverka. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll att bidra.

Kustbevakningen kommer att delta med kombinationsfartyget KBV 034, dykgruppen och visa hur vi arbetar med lastsäkring och farligt gods.

3-7 juli Almedalsveckan 

Almedalsveckan är tillbaka i Visby efter två år av pandemi. När demokratin utmanas i vår omvärld är det viktigare än någonsin att vi gemensamt arbetar med att stärka den svenska demokratin. Det gör vi gör genom att mötas och samtala om viktiga samhällsfrågor.

Kustbevakningen kommer att finnas på plats med KBV 002 i Visby hamn den 3-6 juli. KBV 002 Triton är ett kombinationsfartyg, vilket innebär att det tjänstgör både som miljöskydds- och övervakningsfartyg med alla de uppgifter som Kustbevakningen har i dag, till exempel sjötrafik- och miljöövervakning, gräns-, fiske-, tull- och polisiära kontroller till sjöss.

På fartyget arrangerar vi Öppet skepp och flera högaktuella seminarier som även kommer att streamas. Kontakta gärna karin.cars@kustbevakningen.se om ni är intresserade av att Kustbevakningen ska delta i andra seminarier under Almedalsveckan.

8-9 juli Valdemarsvik

Karnebåtfestivalen i Valdemarsvik. Kustbevakningen är på plats under dagen.

13 augusti Karlskrona

Den 13 augusti firas Marinens dag i Karlskrona. Kustbevakningen planerar att vara på plats under dagen.

20 augusti Kalmar

Ironman Kalmar är en folkfest där deltagarna simmar 3,8 km, cyklar 180 km och avslutar med att springa ett maraton på 42,2 km. Kustbevakningen är på plats under dagen.

3 september Stockholm, Hammarby sjöstad

På Sjöstadsdagen i Hammarby sjöstad har vi Öppet skepp på miljöskyddsfartyget KBV 050 från kuststationen i Södertälje. Fartygets huvuduppgift är att kunna ta hand om utsläpp i Mälaren, där trettio procent av Sveriges befolkning lever och är direkt beroende av dricksvattnet som hämtas ur sjön. Välkommen att träffa oss och höra mer om vår verksamhet.

Vi uppdaterar informationen löpande. Kustbevakningen kan med mycket kort varsel ställa in vårt deltagande för alla typer av akuta uppdrag.