Nyheter: Säkerhet till sjöss

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Säkerhet till sjöss. Det är till exempel nyheter om Kustbevakningens arbete med sjötrafikövervakning, sjöräddning och gräns- och tullkontroll.

Så arbetar Kustbevakningen med vattenskotrar

I takt med att vattenskotrar blir ett allt vanligare inslag längs med kusten och i storstadsregionerna får Kustbevakningen ta emot många samtal från personer som blivit störda eller skrämda. Hur hanterar Kustbevakningen frågan om vattenskotrar och vad säger lagen?

Positiva möten till sjöss

För fjärde året i rad genomförde Kustbevakningen en nationell sjösäkerhetsvecka. I år var fokus det goda mötet, med målet att träffa och föra dialog med medborgarna.

KBV 312 på plats under Tall Ships Race i Halmstad

I helgen som gick inleddes segeltävlingen Tall Ships Race i Halmstad. Kustbevakningen fanns på plats med övervakningsfartyget KBV 312 som både visades upp och användes i skarp verksamhet.

Statsministern ombord på Kustbevakningens fartyg

På temat trygghet inledde Statsminister Stefan Löfven sin veckolånga turné med start ombord på Kustbevakningens fartyg KBV 032. Under färden som gick mellan Marstrand och Skärhamn hann statsministern både styra fartyget och få en inblick i kustbevakarnas vardag ombord.

Gemensam kraftsamling för att rädda liv på sjön

Glädje är att vara ute på sjön i egen båt, men tyvärr kan lycka snabbt förvandlas till olycka. Nu kraftsamlas det för att fler ska överleva på sjön och att fler ska känna till olycksriskerna. Transportstyrelsen kommer tillsammans med medlemmarna i Sjösäkerhetsrådet (där Kustbevakningen ingår) att genomföra två parallella kampanjer: (o)lycka på sjön och Ta hand om dig på sjön.

Husvagnsekipage i vattnet - två enheter på plats

I samband med en trafikolycka i nordvästra Stockholm på tisdagseftermiddagen bistod Kustbevakningen med två enheter för att bland annat spärra av området och dirigera sjötrafiken.

Fler rattfylleriärenden i Stockholms hamnar

Under årets två första månader har Kustbevakningens rattfylleriärenden i Stockholms län ökat kraftigt jämfört med samma period i fjol. En lastbilschaufför dömdes i februari till en månads fängelse efter att gripits med 1,5 promille alkohol i blodet.

Kraftigt berusad skeppare nära att orsaka olycka i Öresund

Ett lastfartyg på väg norrut genom Öresund var nära att gå upp på land i höjd med Glumslöv sent på fredagskvällen. Skepparen som hade vakten visade sig vara kraftigt berusad när Kustbevakningen kontrollerade nykterheten ombord.