Nyheter: Säkerhet till sjöss

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Säkerhet till sjöss. Det är till exempel nyheter om Kustbevakningens arbete med sjötrafikövervakning, sjöräddning och gräns- och tullkontroll.

Fler rattfylleriärenden i Stockholms hamnar

Under årets två första månader har Kustbevakningens rattfylleriärenden i Stockholms län ökat kraftigt jämfört med samma period i fjol. En lastbilschaufför dömdes i februari till en månads fängelse efter att gripits med 1,5 promille alkohol i blodet.

Kraftigt berusad skeppare nära att orsaka olycka i Öresund

Ett lastfartyg på väg norrut genom Öresund var nära att gå upp på land i höjd med Glumslöv sent på fredagskvällen. Skepparen som hade vakten visade sig vara kraftigt berusad när Kustbevakningen kontrollerade nykterheten ombord.

Isränna bryts i Örefjärden
2 mars

Allmänheten i området uppmanas till försiktighet och uppmärksamhet när Kustbevakningen under torsdagen bryter en isränna i samband med maritim forskning.

Gott nytt år önskar Kustbevakningen!

Kustbevakningen vill samtidigt passa på och informera om att fira in det nya året genom att skjuta upp nödraketer inte är tillåtet. Falska nödraketer leder varje år till sjöräddningsinsatser helt i onödan.

Isränna bruten utanför Luleå

På eftermiddagen igår bröt Kustbevakningen en isränna utanför Luleå vid Fjuksön, Tisterönfjärden mot Borgen. Vi råder allmänheten att vara försiktiga och observanta i område och gärna sprida information om att isen här kan vara bruten eller svag.

Så arbetade Kustbevakningen under Operation Kertu

Igår presenterade Haverikommissionen sin slutrapport om lastfartygets Kertus grundstötning utanför Landsort hösten 2014. Kustbevakningens snabba insats ledde till att både människoliv och miljö kunde räddas.

Dramatisk sjöräddning i Gotska sjön

Uppdaterat 161129: Bogserbåten Atlas kopplade i morse segelbåten som var inblandad i sjöräddningen med KBV313. JRCC har gjort en ny driftprognos på livflotten som användes i sjöräddningen. Kustbevakningens flyg KBV502 gör ett nytt försök att leta rätt på flotten. Flotten hittades senare under eftermiddagen av marinens fartyg Helsingborg 15M NE om Visby. KBV002 Triton skickades ut och bärgade flotten.