KBV 312 under Tall Ships Race
KBV 312 tillsammans med ett av fartygen som deltar i tävlingen.
Foto: Johan Adermalm, Destination Halmstad

KBV 312 på plats under Tall Ships Race i Halmstad

I helgen som gick inleddes segeltävlingen Tall Ships Race i Halmstad. Kustbevakningen fanns på plats med övervakningsfartyget KBV 312 som både visades upp och användes i skarp verksamhet.

− Vi möttes av ett nästan överväldigande intresse när vi visade upp fartyget. Det var jättekul att träffa allmänheten och berätta om vad vi jobbar med på Kustbevakningen, säger befälhavaren Robert Sjöholm.

Utöver att visa upp fartyget bedrev besättningen ombord KBV 312 sjötrafikövervakning i hamnområdet under helgen.

− Förutom den förebyggande effekten resulterade vår närvaro i flera upprättade rapporter om sjöfylleri och ordningsböter för fortkörningar, säger Robert Sjöholm och tillägger att man också samverkat med Polis och räddningstjänst under evenemangsdagarna. Bland annat i sökandet efter barn som sprungit bort från sina föräldrar.

− Vi som delat på ansvaret för säkerheten och tryggheten under helgen har varit väl förberedda. Vi har både träffats i förväg och övat för att vara redo inför alla tänkbara scenarion. Men som tur var slapp vi någon riktigt allvarlig händelse denna gång, säger Robert Sjöholm

Det var inte bara allmänheten som uppskattade Kustbevakningens medverkan, även polisen och räddningstjänsten i Halmstad var glada över Kustbevakningens deltagande och helgens arbete kommer resultera i fortsatt samarbete även framöver:

− Vi fick många bra kontakter och erfarenheter att bygga vidare på under helgen som gått. Därför ser vi nu över hur vi kan fortsätta samverka lokalt i Halmstad framöver, avslutar Robert Sjöholm.