Nyheter: Utbildning & jobb

Kustbevakningens nyheter hittar du under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Nedan finner du nyheter som sorteras in under området Utbildning och jobb.

20 aspiranter rekryteras med utbildningsstart i augusti 2017

Är du intresserad av att arbeta i grupp tillsammans med dina arbetskamrater under flera dygn. Är du en trygg person som bevarar lugnet även i krissituationer och vill göra en insats för hållbar havsmiljö och ökad säkerhet till sjöss. Då kanske yrket som kustbevakare passar dig.

Elva nya Kustuppsyningsmän utnämnda

Vid årsskiftet utnämndes elva aspiranter till Kustuppsyningsmän efter att ha genomfört Kustbevakningens ettåriga grundutbildning samt sex månaders praktik till sjöss.

Systemutvecklare i Kustbevakningen

Johan Lundahl är systemutvecklaren som efter flera år i den privata sektorn sökte sig till Kustbevakningen. Att kunna göra skillnad och jobba för något positivt har varit ledord under hela Johans karriär och det var också en viktig anledning till varför han sökte sig till myndigheten.

Jurist i Kustbevakningen

Skeppsingenjörer, systemutvecklare, it-tekniker, ekonomer, jurister, handläggare. Alla som arbetar inom Kustbevakningen bär inte uniform. Inom myndigheten finns även många anställda som arbetar med att stödja den operativa verksamheten på ett eller annat sätt.

Full fart framåt för nya aspiranter

I veckan påbörjade 26 förväntansfulla aspiranter sin väg mot att bli kustbevakare. Nästa vecka börjar ytterligare 22 stycken sin resa. Totalt kommer 48 aspiranter att utbildas fram till sommaren 2018.

Kock i Kustbevakningen

Lars Jonsén ingår i en liten, men mycket uppskattad yrkesgrupp inom Kustbevakningen där ingen arbetsdag är den andra lik. Möt kocken som har lagat mat åt både kungafamiljen och 600 migranter på väg mot ett nytt liv i Europa.

Aspirantbloggen: Fiskeriövervakning

Fiskeblocket är ett av de större blocken på grundutbildningen under våren. Fritidsfiskaren och aspiranten Karl berättar mer om ett verksamhetsområde som utgör ungefär en fjärdedel av en kustbevakares arbete beroende på vilken station och enhet som denne arbetar på.

Rekryteringen av nya aspiranter fortsätter

Nu är samtliga 144 intervjuer avklarade och för 75 hoppfulla sökande väntar nu fysiska tester. Testerna kommer äga rum under två veckor i maj i Stockholm, Göteborg och Karlskrona.

Aspirantbloggen: Miljöräddningstjänst

Aspiranterna har under tre veckor utbildats i miljöräddningstjänst till sjöss, Kustbevakningens huvuduppgift. Kristian som går på grundutbildningen berättar mer om vad de gjort.