Foto: Valdemar Lindekrantz

Snart börjar sökandet efter framtidens kustbevakare

I sommar påbörjas rekryteringen av nya kustbevakningsaspiranter med utbildningsstart i januari 2021. Är du en av dem?

Som kustbevakare bidrar du till en säker havsmiljö fri från utsläpp. Tillsammans med dina kollegor löser du uppgifter inom både räddningstjänst och brottsbekämpning. Det ställer höga krav på flexibilitet, personlig mognad och förmåga att hantera myndighetsutövning.

Vi söker dig som är en trygg person med god samarbetsförmåga som håller huvudet kallt även i krissituationer. Som kustbevakare måste du kunna behärska pressade och svåra situationer, samtidigt som du måste kunna finna tillfredsställelse i mer vardagliga rutiner under patrull. Att vara lyhörd och visa engagemang och initiativförmåga är viktigt.

Kustbevakningens grundutbildning består av tre till fyra terminer beroende på dina förkunskaper. Studierna bedrivs på heltid med undervisning fem dagar i veckan. Huvuddelen av utbildningen sker i Karlskrona. Under utbildningstiden har du en tidsbegränsad anställning med lön.

Ansökningsprocessen kommer att påbörjas i juni och i samband med det kommer mer information att publiceras på vår hemsida.