Vill du bli kustbevakare och bidra till en trygg, hållbar havsmiljö?

Nu öppnar ansökan till Kustbevakningens grundutbildning. Vi söker nya medarbetare till flera Kuststationer, framförallt på ostkusten.

Utbildningen startar i januari 2025 och är som längst 2,5 år med betald månadslön. Den ges i grunden i Karlskrona, och inleds med ett års studier med teori och praktik.

Därefter följer sex månaders praktik på en av våra tjugo kuststationer runt om i landet. Efter praktiken avslutas utbildningen med högskolekurserna Fartygsbefäl klass VII och/eller Maskinbefäl klass VII för de aspiranter som inte redan läst dem.

För att antas till Kustbevakningens grundutbildning krävs:

  • Grundläggande behörighet för högskolestudier
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort utan trafikvillkor automatväxel
  • Godkänt läkarintyg för sjöfolk

Antagningen sker genom intervjuer, följda av psykologiska, fysiska och praktiska tester. För att antas krävs en personlig mognad och handlingskraft tillsammans med gott omdöme och god samarbetsförmåga. Vi söker utpräglade lagspelare med stor flexibilitet och anpassningsförmåga som vill göra en insats för ett säkrare och renare hav.

Under utbildningstiden är man aspirant och har en tidsbegränsad anställning med lön. För att få en tillsvidareanställning i Kustbevakningen måste man klara grundutbildningen med godkänt resultat. Det är möjligt att lägga in önskemål om specifik tjänstgöringsort men det är verksamhetens behov som styr placeringarna.

Den 14 juni– 28 juli pågår ansökningstiden till terminsstarten i januari 2025.

Ändrad 14 juni 2024 15:07