Oljeutsläpp vid Skutskär Foto: Kustbevakningen

Ytterst lite tallbeckolja har påträffats utanför Skutskär

Kustbevakningen har sent igår kväll samt under tidiga morgontimmarna fortsatt jobba med att försöka lokalisera vart eventuell olja kan ha hamnat. Under onsdagseftermiddagen hade inga fynd gjorts och i och med det så avslutar Kustbevakningen sitt arbete.

– Vi har sökt ett antal timmar utan att ha sett någon tallbecksolja, varken vid överflygningen eller med båtarna, säger Tony Holmberg stationschef vid Kustbevakningen i Gävle.

– Det är ett väl genomsökt område och vi känner oss trygga med att nu avsluta räddningstjänst, tillägger Johan Torstensson, Räddningsledare vid Kustbevakningen.

Den tallbeckolja som upptäcktes under gårdagen bedöms vara så pass liten att inga fler åtgärder behöver göras. Gråsjälsbådan och Eggegrund kommer att kontrolleras från land de närmaste dagarna i fall det trots allt skulle flyta i land olja.

Under eftermiddagen gjorde Stora Enso en bedömning att det var 500 liter som under tisdagsnatten hamnade i hamnbassängen utanför bruket. Det betyder att utsläppet är betydligt mindre än det som inträffade 2018.