Nyheter: Hållbar havsmiljö

Kustbevakningens nyheter hittar du under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Hållbar havsmiljö. Det är till exempel nyheter om miljöräddning till sjöss, miljöövervakning och fiske.

Miljöräddningsoperation i Göta älv

Kustbevakningen bistår lokal räddningstjänst med att förhindra ett oljeutsläpp från det fartyg som gått på grund i Göta älv, nära slussarna i Lilla Edet.

Lägesuppdatering om grundstött segelbåt syd Falsterbo

Uppdatering 161216: Segelbåten har transporteras bort och befinner sig på danskt vatten. Ingen diesel har läckt ut under bärgningen och Kustbevakningen har nu avslutat sin miljöräddningsoperation.

Kustbevakningen på plats vid grundstött fartyg

Kustbevakningen är nu på plats vid det grundstötta fartyget vid Hässelby holme och undersöker om olja har läckt ut eller om det finns risk för att olja ska läcka ut i vattnet.

Fartyg på grund i Hässelby

Ett fartyg lastat med pellets har gått på grund vid Hässelby och tar in vatten. Fartyget är cirka 100 meter långt och står hårt på grund.

Segelbåt på grund söder om Falsterbo

Tidigt på måndagseftermiddagen gick en större segelbåt med nio personer ombord på grund i naturreservatet Måkläppen syd om Falsterbo. Just nu genomför Kustbevakningen en miljöräddningsoperation för att förhindra ett utsläpp och ta hand om dieseln ombord på segelbåten.

Utmärkt plats för övning

I samband med kommande miljöräddningsövningar i Marstrands skärgård kommer ett område mellan Hättan och Älgön att märkas ut med gula prickar. Övningarna är planerade från och med nästa vecka fram till mitten av december.

Avslutad miljöräddningsoperation i Vänern

Under tisdagseftermiddagen kunde miljöräddningsarbetet i samband med den grundstötta fritidsbåten norr om Mariestad avslutas. – Med hjälp av våra dykare har vi lyckats läktra 270 liter diesel från båtens bränsletank, säger räddningsledare Roger Gebauer.