Chef för Kustbevakningens operativa avdelning är utsedd

Pär-Åke Eriksson

Pär-Åke Eriksson tillträder omedelbart sin tjänst. Foto: Karin Cars, Kustbevakningen.

Idag har Pär-Åke Eriksson utsetts till chef för operativa avdelningen på Kustbevakningen. Han tillträder omedelbart sin tjänst.

– Pär-Åke Eriksson har en lång erfarenhet från Kustbevakningen och har djup kunskap om vår verksamhet och våra samverkanspartners. Jag är jätteglad och känner mig trygg med att han axlar rollen som chef för operativa avdelningen i ett skede där det är högt tryck på Kustbevakningen. Vi är myndigheten till havs med ständig närvaro och förmåga till handling. Då krävs tydlig ledning och handlingskraft, säger generaldirektör Lena Lindgren Schelin.

Pär-Åke Eriksson började Kustbevakningens grundutbildning 1994 och placerades under sin utbildningstid i Torekov, där vi då hade en kuststation. Direkt efter utbildningen började han på kuststationen i Västervik, där han också är bosatt. I början av 2000-talet arbetade Pär-Åke under fyra år som räddningsledare på Sjöfartsverkets avdelning MRCC, nuvarande JRCC. 2005 kom han tillbaka till Kustbevakningen och har tjänstgjort både som befälhavare och stationschef, fram till 2018 då han utsågs till enhetschef för område Mitt. Sedan 2020 har han varit biträdande operativ chef. Den 24 mars i år utsågs han till tillförordnad chef för Kustbevakningens operativa avdelning.

Ändrad 5 december 2023 11:18

Dela

Kontakt

Kustbevakningens presskontakt

Tel: 010-279 86 99
Mån-fre kl. 09-16, extra öppet vid särskilda händelser.
Övriga tider svarar Kustbevakningens ledningscentral.