Kustbevakningen når nytt ”svenskt rekord” i anseende för myndigheter

Medarebtare på Kustbevakningen

– Alla anställda på Kustbevakningen förtjänar det här betyget, säger generaldirektör Therese Mattsson, här tillsammans med några av Kustbevakningens 850 medarbetare.

Kustbevakningen har fortsatt högst anseende bland svenska myndigheter, visar Kantar Sifos årliga anseendemätning, som presenterats idag 5 juli. I år ökar även anseendeindex för Kustbevakningen och är det högsta sedan mätningen startade. Kantar Sifo beskriver det som ”svenskt rekord”.

– Det är ett mycket glädjande resultat som visar att Kustbevakningens verksamhet behövs, syns och uppskattas. Det är särskilt viktigt i tider av oro att förtroendet är högt för våra myndigheter. Alla Kustbevakningens anställda förtjänar det här betyget, utan dem ingen Kustbevakning, säger generaldirektör Therese Mattsson.

Årets mätning utgår från 8 462 intervjuer med slumpmässigt utvalda personer om deras förtroende för ett antal statliga myndigheter. Med 69 i anseendeindex intar Kustbevakningen åter en förstaplats. Årets resultat innebär en ökning från förra årets 65 då Kustbevakningen också låg i topp. Ett anseendeindex på 50 eller högre är ett högt anseende för myndigheter enligt Kantar Sifo. Genomsnittet för samtliga myndigheter i undersökningen är 38.

– Anseendet är ett kvitto på att vårt arbete och engagemang gör skillnad inte bara på kort sikt. Men det förpliktigar samtidigt, att fortsätta arbeta för en tillgänglig och trygg svensk kustbevakning. Förtroende och tillit är en färskvara. Det ska vi vårda, säger Therese Mattsson.

Anseendeindex baseras på fem områden:

  • Övergripande värdering
  • Personligt intryck
  • Lita på
  • Kvalitet, tjänster och produkter
  • Framgång

Kustbevakningen har starka värden på samtliga områden.

Ändrad 5 juli 2022 13:17

Dela

Kontakt

Kustbevakningens presskontakt

Tel: 010-279 86 99
Mån-fre kl. 09-16, extra öppet vid särskilda händelser.
Övriga tider svarar Kustbevakningens ledningscentral.