Välkommen till nya webben!

Kvinna med litet barn vid strand

Klockan 09.00 den 30 november gick Kustbevakningens nya webbplats "live". Modern design och funktionalitet, säkrare kod och ökad tillgänglighet är några ledord som styrt arbetet.

- Allting har gått bra och det känns roligt för alla som har arbetat med att ta fram den nya webben att vi äntligen kommit i mål, säger Johnny Åberg som är funktionell systemägare för Kustbevakningens webbplatser.

Det är mer än tolv år sedan Kustbevakningen lanserade sin förra webb så det har varit en välbehövlig översyn. Kraven har ändrats mycket sedan dess - till exempel är det idag cirka 80 procent som surfar med sin mobil istället för dator. För några år sedan var siffrorna omvända. Dessutom har ökade tillgänglighetskrav inneburit nya villkor, precis som säkerhet och ny kod ökat behovet av en uppfräschning.

- Även om vi nu lanserat sajten kommer vi att fortsätta att utveckla den löpande för att följa de krav och behov som finns. Som besökare hoppas vi att du ska uppskatta den nya webbplatsen. Har du några synpunkter är du välkommen att höra av dig och berätta, e-postlänk finns till höger, säger Johnny Åberg.

Ändrad 30 november 2021 11:51

Dela

Kontakt

Johnny Åberg

Kommunikatör

Direkt: 0455-35 34 39

Växel: 0776-70 70 00

Mobil: 0723-85 17 60